دست دسی

جلسه بیست و ششم: سلام بر امام حسین (ع)

maharatha

بسم الله الرحمن الرحیم

دست دسی

   

با اهتمام: زهرا و سارا انتظارخیر؛ زهرا مرادی

   

دوره‌‌ی «دست دسی» با هدف ارتقای مهارت های دست ورزی در کنار رشد مهارتهای تربیتی در کودکان 5 و 6 ساله توسط کارشناسان و مربیان خانه‌ی کودک و نوجوانانِ بنیاد علمی فرهنگی محمد (ص) تدوین گردیده است.

     

جلسه بیست و ششم: سلام بر امام حسین (ع)

موضوع: امام حسین (ع) و عاشورا

نکات تربیتی و مهارتهای مورد توجه:

-    افزایش مهارت دست ورزی (کاربرگ خطوط، ترسیم با ماژیک اکلیلی)

-    آشنایی ابتدایی با واقعه‌ی عاشورا

-    ارتباط قلبی با امام حسین و افزایش محبت نسبت به ایشان

-    سلام دادن به امام حسین پس از آب خوردن

   

فعالیت هنری: پرچم

   

لوازم مورد نیاز: ماژیک اکلیلی، چوب یا نی کلفت برای میله‌ی پرچم، پرچم پارچه ای با نوشته‌ی «یا حسین (ع)» (می توانید از پرچم های سه گوشِ کوچکِ آماده استفاده کنید و یا خودتان با پارچه ضخیم مشکی پرچم های سه گوش به شکل قائم الزاویه درست کنید، دور دوزی کنید، برای میله، لیفه بدوزید و سپس با ماژیکِ مخصوصِ پارچه متن «یا حسین (ع) را بنویسید)

   

ابتدای کلاس، مربی کاربرگ زیر را در اختیار بچه ها می‌گذارد. بچه ها می‌توانند از مدل خطوط موجود در این کاربرگ ایده بگیرند و در رنگ آمیزی حاشیه‌ی پرچم، از طرح آنها استفاده کنند.

دست دسی 26 کاربرگ

پس از انجام کاربرگ، مربی می‌گوید: بچه ها؛ اگر دقت کرده باشید، این روزها خیلی جاها پرچم سیاه نصب کرده اند و خیلی از بزرگترها هم لباس سیاه می‌پوشند و مثل قبل، خوشحال نیستند. چون چند روز دیگر، عاشوراست. عاشورا روزی است که امام مهربان مان، امام حسین علیه السلام در جایی به نام کربلا به دست آدم های خیلی بدجنسی شهید شد. ما از این اتفاق خیلی ناراحتیم. برای همین دیگر لباس های رنگی رنگی که مثلا در جشن ها و مهمانی می‌پوشیم، تن مان نمی‌کنیم و خیلی با هم شوخی و بازی های خنده دار نمی‌کنیم.

بچه ها؛ در کربلا، بچه های هم سن و سال شما و حتی خیلی کوچکتر از شما هم بودند. اما آدم های بدجنس آنها را هم اذیت کردند. آنها حتی سربازهایی را کنار رودخانه گذاشتند که اجازه ندهند امام حسین و خانواده اش آب بخورند. هوا خیلی خیلی گرم بود و همه به خصوص بچه های کوچک، خیلی تشنه بودند. بعضی از بچه ها از شدت تشنگی گریه می‌کردند؛ ولی آن آدم های بدجنس به جای اینکه به آنها آب بدهند، از گریه‌ی بچه ها و ناراحتی شان می‌خندیدند و خوشحال بودند. یکی از بچه های خیلی کوچک که حتی هنوز یک سالش هم نشده بود و از تشنگی گریه می‌کرد، علی اصغر بود. علی اصغر، بچه‌ی امام حسین بود. امام حسین که گریه‌ی بچه های کوچک را دیدند، علی اصغر را روی دست شان گرفتند و رو به سربازهای بدجنس دشمن گفتند این بچه ها که گناهی ندارند. اگر شما با من دشمن هستید، چرا این بچه ها را اذیت می‌کنید؟ ببینید این بچه‌ی کوچک چطور از زور تشنگی گریه می‌کند. لااقل کمی آب به این بچه های کوچک بدهید. اما بچه ها؛ آن آدم های بدجنس به جای اینکه دل شان به حال علی اصغر و بقیه بچه ها بسوزد، با تیر، علی اصغر را کشتند. امام حسین خیلی نارحت شدند و غصه خوردند. خود امام حسین و دوستان شان هم در حالی با آن آدم های بدجنس که تعدادشان خیلی خیلی زیاد بود، جنگیدند که چند روز بود آب نخورده بودند و با همان حال تشنگی شهید شدند.

بچه ها؛ اگر شما روز عاشورا آب داشتید، آیا به امام حسین و دوستان و بچه های امام می‌دادید؟

آفرین به شما دخترها و پسرهای مهربان.

خیلی خوب است که هر وقت خواستیم آب بخوریم، یاد امام حسین و تشنگی امام و خانواده اش در کربلا بیفتیم و بگوییم «سلام بر حسین». با این کار نشان می‌دهیم ما امام حسین را دوست داریم و از اینکه ایشان تشنه شهید شدند خیلی ناراحتیم.

پس بچه های خوب من، یادتان باشد از این به بعد هر وقت آب می‌خوردید، بگویید «سلام بر حسین» امام حسین، سلامِ شما را می‌شنوند و از این کار شما خیلی خوشحال می‌شوند. باشد؟ قول؟

آفرین.

حالا بیایید با هم یک شعر قشنگ کوچک یاد بگیریم:

حسین که شاه دین است           امام سومین است

شهید کربلا شد                 تربت او شفا شد

وقتی که آب می‌خورم           بر او سلام می‌کنم

بچه ها؛ امروز می‌خواهیم پرچم درست کنیم. روی این پرچم ها نوشته شده: «یا حسین (ع)». ما می‌خواهیم با این وسایلی که اینجاست پرچم را تزیین کنیم. بچه ها می‌توانند نوشته‌ی روی پرچم را دور نویس کنند و همچنین حاشیه‌ی پرچم را با طرح های دلخواه شان تزیین کنند. آنها از این کار خیلی لذت می‌برند. به بچه ها بگویید اگر چسب اکلیلی را به مقدار زیاد روی کار بریزند، هم دیر خشک می‌شود و ممکن است دست‌شان بخورد و پخش شود؛ و هم اینکه پس از خشک شدن از روی کار کنده می‌شود. بنابراین خیلی طرح‌های خود را برجسته نکنند.

در نهایت چوب یا نی را داخل لیفه‌ی پرچم وارد کنند تا کار تمام شود.

مربی به نوآموزان می‌گوید: این پرچم را می‌توانید در اتاق تان بگذارید تا هر وقت آن را دیدید، یاد امام حسین علیه السلام و اینکه چقدر دوست شان داریم، بیفتید. اگر برای عزاداری به مجلس رفتید هم می‌توانید با خودتان پرچم را ببرید.

این کار را می‌توان با مقوا هم انجام داد. البته ماندگاری پرچمِ پارچه ای بیشتر است. برای ساخت پرچم مقوایی، شما به مقواهایی با رنگ سبز یا قرمز و سیاه نیاز دارید. همچنین به چسب مایع و نی پلاستیکی برای میله‌ی پرچم. با خط درشت، روی مقوای قرمز یا سبز بنویسید «سلام بر حسین»؛ سپس دور آن را با دقت ببرید و با کمک بچه‌‌ها روی مقوای سیاهی که به شکل سه گوش و یا مستطیل بریده اید بچسبانید. بچه ها می‌توانند با چسباندن اشکال هندسی کوچکی که روی کاغذ رنگی کشیده و بریده اند، پرچم شان را تزیین کنند و نهایتا نی پلاستیکی را با راهنمایی مربی به پرچم وصل کنند.

در انتهای کلاس دوباره به بچه ها یادآوری می‌شود هنگام آب خوردن، به امام حسین (ع) سلام بدهند.

دست دسی 26 پرچم 1

دست دسی 26 پرچم 2

دست دسی 26 پرچم 3

 

 

بنیاد علمی فرهنگی محمد (ص)

 

 

logo-samandehi

جستجو