دست دسی

جلسه بیست و هفتم: دست بزنید، شادی کنید، تولد امامه

maharatha

بسم الله الرحمن الرحیم

دست دسی

   

با اهتمام: زهرا و سارا انتظارخیر؛ زهرا مرادی

   

دوره‌‌ی «دست دسی» با هدف ارتقای مهارت های دست ورزی در کنار رشد مهارتهای تربیتی در کودکان 5 و 6 ساله توسط کارشناسان و مربیان خانه‌ی کودک و نوجوانانِ بنیاد علمی فرهنگی محمد (ص) تدوین گردیده است.

     

جلسه بیست و هفتم: دست بزنید، شادی کنید، تولد امامه

موضوع: تولد امام زمان (ع)

نکات تربیتی و مهارتهای مورد توجه:

-    افزایش مهارت دست ورزی (قیچی کاری، چسب کاری)

-    افزایش مهارت قیچی کاری

-    تمرین کار گروهی و همکاری در تزیین کلاس

-    گسترش گنجینه لغات (ظهور، ریسه، نیمه شعبان)

-    آشنایی با امام مهدی و نام دیگرشان: امام زمان

-    آشنایی مقدماتی با معنای «ظهور» و خوبی های عصر ظهور

-    دعا برای زودتر آمدنِ امام زمان

-    یادگیری یک شعر زیبا درباره‌ی نیمه شعبان

   

فعالیت هنری: ساخت ریسه

   

لوازم مورد نیاز: کاغذ رنگی، چسب مایع، روبان

   

چند روز دیگر جشن تولد امام مهدی علیه السلام است. بچه ها؛ ما 12 تا امام مهربان داریم. مثل امام علی، امام حسین، امام رضا. ولی همه‌ی امام ها به جز یکی از آنها شهید شده اند. تنها امامی که الان زنده هستند، امام مهدی هستند که به ایشان امام زمان هم می‌گویند. امام مهدی که سال ها پیش به دنیا آمده اند، الان زنده هستند و بین مردم زندگی می‌کنند ولی اگر ما ایشان را ببینیم، نمی‌شناسیم.

خب چرا امام مهدی خودشان را به مردم معرفی نمی‌کنند و نمی‌گویند که امام ما هستند؟ چون خدای مهربان برای اینکه مردم بد، امام مهدی را هم مثل امام های قبلی شهید نکنند، به امام مهدی گفته خودش را معرفی نکند و جوری زندگی کند که کسی ایشان را نشناسد. اما بچه ها؛ یک روزی خدا به امام مهدی اجازه می‌دهد خودش را به همه معرفی کند و ماموریت خیلی مهمی را انجام دهد. چه ماموریتی؟

ماموریت امام مهدی این است که همه‌ی اتفاق ها و چیزهای بد و ناراحت کننده ای که در دنیا وجود دارد را از بین ببرند. مثل چی؟ مثل مریضی. وقتی امام زمان بیاید، دیگر هیچ کس مریض نمی‌شود. همین الان که ما اینجا هستیم، خیلی ها در بیمارستان هستند و حالشان هم خوب نیست. دکترها هم نمی‌توانند آنها را خوب کنند. اما وقتی که امام مهدی بیاید – یعنی همان وقتی که خدا اجازه بدهد امام مهدی خودش را به مردم معرفی کند و ماموریتش را انجام دهد - دیگر همه‌ی مریضی ها از بین می‌روند و همه‌ی مریض ها خوب می‌شوند.

دیگر چه اتفاقی می‌افتد؟ همه‌ی دعواها، جنگ ها، قهرها، ناراحتی ها تمام می‌شود. همه، با هم مهربان می‌شوند.

دیگر چه اتفاقی می‌افتد؟ امام مهدی به آنهایی که خانه ندارند، غذا ندارند، پول ندارند، ... هر چه لازم دارند، می‌دهد.

خلاصه هر چیزی که الان مردم را ناراحت می‌کند، از بین می‌رود و همه کنار هم خوشحال و سلامت زندگی می‌کنند.

حالا هر کسی دوست دارد آن روز - که بزرگترها به آن روز ظهور امام زمان می‌گویند - زودتر بیاید، با من دعا کند:

«خدای مهربان، زودتر به امام مهدی اجازه بده بیاید و ماموریت مهمش را انجام دهد تا همه‌ی مردم دنیا خوشحال و سلامت در کنار هم زندگی کنند. الهی آمین»

حالا بیایید یک شعر قشنگ درباره‌ی امام مهدی که گفتیم به ایشان امام زمان هم می‌گویند یاد بگیریم.

مژده مژده بچه ها                              عید اومده غنچه‌ها

«شده نیمه‌‌ی شعبان                        اومد امام زمان»: (2)

امام مهربونی                                   اون مرد آسمونی

«همون كه با ظهورش                       دنیا میشه نورانی»: (2)

بیاید بیاید بچه‌ها                                 وقت نماز و دعا

ظهور حضرتش را                               «همه بخوا‌یم از خدا»: (2)

وقتی یک مرتبه شعر خوانده شد، مربی توضیح می‌دهد که نیمه شعبان، همان روز تولد امام زمان است و اینکه می‌گوییم «شده نیمه شعبان» منظورمان این است که تولد امام مهدی یا همان امام زمان فرا رسیده است. ظهور هم که گفتیم به آن روزی می‌گویند که خدا به امام زمان اجازه می‌دهد خودش را به مردم معرفی کند و ماموریت مهمش را انجام دهد. بعد از این توضیح، مجددا چند بار شعر، همخوانی شود تا بچه ها آن را یاد بگیرند.

سپس مربی می‌گوید: حالا که تولد امام زمان در راه است، بیایید کلاس مان را خوشگل کنیم تا امام زمان هم خوشحال شوند. برای این کار، شکل هایی که روی کاغذ رنگی می‌کشیم را قیچی می‌کنیم و با روبان به هم وصل می‌کنیم تا یک ریسه‌ی خوشگل درست شود.

برای ساخت این ریسه، به اَشکال جفت و هم سایز نیاز داریم تا روبانِ ریسه را بین آنها بچسبانیم. به همین دلیل باید ابتدا کاغذ رنگی را از وسط تا کنیم و بعد، طرح های مورد نظر شامل قلب، ستاره و اَشکال هندسی ساده را رسم کنیم و نهایتا برای قیچی کاری، در اختیار نوآموزان قرار دهیم.

پس از برشِ اشکال، نوبت به چسباندن آنها به نوار ریسه یا همان روبان می‌رسد. این کار باید به شیوه ای انجام شود که روبان بین هر جفت شکل بماند.

وقتی ریسه ها آماده شد، دانش آموزان می‌توانند کلاس را با آنها تزیین کنند. اجازه دهید درباره‌ی اینکه کجا و به چه صورتی ریسه ها را بچسبانند، با یکدیگر همفکری کنند.

 

دست دسی 27 ریسه 1

دست دسی 27 ریسه 2

دست دسی 27

دست دسی 27 ریسه 4

 

 

بنیاد علمی فرهنگی محمد (ص)

 

 

logo-samandehi

جستجو