Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

I Allahs navn, den mest gavnlige, den mest barmhjertige

Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

 

Kurset "Usool ad-Deen" er samlet og redigeret af frivillige eksperter og lærere i Mohammad (PBUH) Scientific and Cultural Foundation Office for Kids and Teens (Khaane Koodak va Nojavan in Farsi). Dette kursus er passende for børn i alderen 8-12. Kurset sigter mod at hjælpe de studerende med at få grundlæggende viden om Shia-Islam, herunder tro og doktrin.

   


Lektion 13: Den levende Imam af vores tid

(Imamah – Del 2) 

Forfatter: Zahra Moradi

Oversat af: Amir Mehdi Mahmoudian Darvishani


   

Instruktiv note: Vær opmærksom på at henvise til vores tids levende Imam og sige Salaam om morgenen til Imamen.

   

Indhold:

I den foregående lektion forklarede vi, at Gud, den mest venlige, ikke har efterladt mennesker uden nogen guide og værge efter den sidste budbringer; Profeten Muhammad (PBUH). Gud udnævnte tolv venlige Imamer til folks vejledning og lykke. Lad os huske deres navne i den rigtige rækkefølge nu:

{Pædagog beder de studerende, der endnu ikke har lært imamernes navne i den rigtige rækkefølge, om at gøre det så hurtigt som muligt.}

Profeten navngav og introducerede hver Imam og beskrev imamer som værende mere venlige og kærlige end nogen far eller mor over for mennesker. Derefter bad han hver person om at love, at de vil lytte til, hvad deres tids Imam siger, ikke vise dem en dårlig holdning, elske dem og ikke lade dem være i fred. Folket lovede hver af disse. Profeten introducerede Imam Ali som den første kommende Imam efter sig selv. Så hver person kom til dem og rystede individuelt hænderne på Imam Ali (AS) for at love at de altid følger og støtter ham.

Men så snart profeten døde, brød mange af folket deres løfter. De lyttede ikke kun til deres imamer, men efterlod dem også alene mod deres fjender, der forsøgte at undertrykke folk og ændre islamiske roller til det, de ønsker.

Da fjenderne fandt ud af, at folk ikke har nogen bekymring for deres imamer og snarere værdsætter materialer mere, udnyttede de situationen og forsøgte at eliminere imamer. Så onde embedsmænd styrede muslimer i stedet for imamerne, der var de mest venlige og retfærdige over for mennesker. For at fjerne retten og retfærdigheden gik de i kamp med nogle Imamer som Imam Hussain (AS) og fængslede eller begrænsede andre Imamer! Disse situationer førte til, at vores Imamer blev martyrdød efter hinanden af ​​de onde embedsmænd.

Dette fortsatte indtil det var den tolvte Imams tur, hvilket betyder Imam Mahdi (AS). Da folket ikke værdsatte deres venlige, kærlige Imamer, blev Gud ked af dem. For at beskytte den sidste imams liv, så han ikke blev dræbt som de tidligere elleve Imamer, tog Gud Imam Mahdi (AS) uden for folks rækkevidde. Det betyder, at han gjorde noget, så folket ikke kunne se Imamen til trods for at han efterlod dem. Så selvom folk så ham, ville de ikke genkende ham. Denne tilstand kaldes Ghaybat eller okkultation.

Kære børn, vores sidste Imam, Mahdi (AS), lever i øjeblikket, men er i Ghaybat . Det betyder, at han bor blandt os, kan gå i vores gader eller være i vores samfundssamling! Så vi kan endda se ham, men vi kan ikke genkende ham.

Som vi forklarede i den forrige session, er hans navn “Muhammad”. Hans titel er "Mahdi" og "Sahib az-Zaman". Han kaldes også Imam Zaman (tidens Imam), fordi han er imamen for denne tidsalder. Han vil introducere sig for alle mennesker i verden, hver gang Gud beder ham om at gøre det.

Imam Mahdi (AS) er født den 15. th af Sha'ban i år 255 AH og i byen Samarra i land af Irak. Hans far var Imam Hassan Askari (AS), som er vores ellevte Imam, og hans mor var Narjis Khatun.

Desværre er det nu mere end tusind år, at vores venlige Imam bor blandt mennesker, men forblev i Ghaybat og ukendt.

Mine kære børn, tror du det er muligt for nogen at leve i mere end tusind år?

{Læreren skal lytte til børnenes svar og give opmuntrende feedback til de studerende, der siger, at hvis Gud ønsker det, er det muligt.}

Gud den Almægtige har medbragt adskillige eksempler på enkeltpersoner gennem historien, der levede meget længe, ​​så folket kan tro på den lange længde af Imam Zamans (AS) liv. Et eksempel er Profeten Noah (AS), som var en af ​​de store profeter og levede i omkring 2500 år.

Så hvad vil vi svare nogen, der spørger, om det er muligt for Imam Zamans (AS) alder at være over tusind år gammel?

Nemlig! Vi vil fortælle dem: ”Hvis Gud vil, er det muligt. Et eksempel er Profeten Noah (AS), der lever i 2500 år! ”.

...  

Du kan spørge, om Ghaybat fra Imam Zaman (AS) betyder, at vi ikke kan være i kontakt med ham. Heldigvis er dette ikke, hvad Ghaybat mener. Selvom vi ikke kan identificere, hvem der er Imam Zaman (AS), eller hvor han bor, kan vi stadig tale med ham, når som helst vi ønsker det. Husk, selvom han er i Ghaybat og vi ikke ser vores imam, ser han os, lytter til vores ord og hjælper os i mange situationer, selvom vi ikke bemærker dem.

Så for at tale med vores Imam behøver vi ikke at finde og se ham. Alt, hvad vi har brug for, er at ønske at tale med ham, med vores hjerte eller tale på vores sprog, når som helst vi ønsker det, og hvor vi er; selv her lige nu!

Det er altid godt at have vores Imam i tankerne. For eksempel kan vi sende en salaam til ham, når vi vågner om morgenen. Imamen hører og lægger mærke til os. Lad os gøre det som en aftale mellem os fra nu af. Ved at gøre det kan vi vise vores hengivenhed og respekt for imamen og søge hans opmærksomhed og støtte i vores daglige liv.

Lad os nu kort gennemgå, hvad vi har lært i dag:

Hvilken Imam er Imam Mahdi (AS)?

Den tolvte og den sidste, Imam.

Hvad hedder hans far?

Imam Hassan Askari (AS), som var den ellevte Imam.

Hvad hedder hans mor?

Narjis Khatun.

Hvor var han født?

Byen Samarra i Irak.

Hvor er han nu?

Han bor på jorden blandt mennesker, men ingen ved præcis, hvem og hvor han er. Selv hvis vi ser ham, kan vi ikke genkende ham.

Hvordan kan vi forklare Imam Zamans (AS) alder over tusind år gammel?

Han lever i lang tid, fordi Gud ønsker det. Et lignende eksempel er Profeten Noah (AS), der levede i omkring 2500 år!

           Hvorfor bor han i Ghayabat og forbliver ukendt?

Folk værdsatte ikke de tidligere imamer og efterlod dem alene mod de onde fjender. Så imamerne blev martyrdød efter hinanden. Gud tog den sidste Imam ud af folks hænder for at straffe dem og beskytte den sidste imams liv, indtil folk inderligt ønsker at følge ham. Med andre ord er den sidste Imam den sidste menneskelige frelser. Han er reserveret til den tid, hvor folk kræver retfærdig og retfærdig og demonstrerer, at de søger og følger den rigtige måde at leve på, hvis de introduceres. Så ser den sidste Imam ud til at bringe retfærdig og retfærdig over hele verden og for evigt. hans liv.

Godt arbejde mine smarte drenge og piger! Og prøv at ikke glemme at sige Salaam om morgenen til Imam Zaman (AS)!

 

Mohammad Foundation

 

Join us