Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

I Allahs navn, den mest gavnlige, den mest barmhjertige

Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

 

Kurset "Usool ad-Deen" er samlet og redigeret af frivillige eksperter og lærere i Mohammad (PBUH) Scientific and Cultural Foundation Office for Kids and Teens (Khaane Koodak va Nojavan in Farsi). Dette kursus er passende for børn i alderen 8-12. Kurset sigter mod at hjælpe de studerende med at få grundlæggende viden om Shia-Islam, herunder tro og doktrin.

   


Lektion 12: Tolv omsorgsfulde Imamer

(Imamah – Del 1) 

Forfatter: Zahra Moradi

Oversat af: Amir Mehdi Mahmoudian Darvishani


   

Instruktiv note:  Vi bør elske imamerne og gøre ting, der gør dem lykkelige.

   

Indhold:

I de to foregående sessioner talte vi om Nubuwwah og forklarede, at Gud - den mest venlige - har sendt profeterne for at lære os den rigtige vej at leve, så vi kan leve godt og lykkeligt i alle tider. Vi bemærkede også, at profeterne havde en anden særlig mission, der introducerede den sidste profet ved navn Muhammad - også kaldet Ahmed (PBUH). Efter profeten fra enhver æra ville tale om profeten Muhammads (PBUH) godhed og dyder. De bad også deres folk om at love at elske Profeten Muhammad (PBUH) og lytte til ham, hvis de levede i hans levetid.

Endelig kom den sidste profet, Profeten Muhammad (PBUH) til de mennesker, der hverken kendte Gud eller vidste, hvordan de skulle opføre sig med hinanden eller behandle fremmede. De værdsatte ikke renhed og hygiejne, selv for deres spisevaner. Disse mennesker havde fuldstændigt mistet den rigtige vej, når de ikke viste nogen nåde over deres egne børn. Profeten Muhammad (PBUH) mindede om og bekræftede den monoteistiske lære, der blev forud for de foregående profeter som Adam, Abraham, Moses og Jesus. Han afsluttede åbenbaring af tro, venskab og retfærdig og introducerede måden at leve for alle epoker på.

Men hvad med profeten? Forlod den venlige Gud, der sendte 124.000 profeter siden Profet Adams (AS) tid til folket, så de aldrig ville være uden en guddommelig guide, folket alene uden vejledning efter Profeten Muhammad (PBUH)?

Hvad ville folket have) at gøre, hvis de havde spørgsmål om noget, eller hvis en gruppe mennesker som sædvanligt ændrede Guds og profetens ord og fik folket til at gå vild igen?

Vores venlige og medfølende Gud har ikke efterladt mennesker alene uden vejledning efter profeten Muhammad (PBUH). I stedet har han udvalgt tolv personer, der har været hans bedste, de mest venlige, de klogeste og de mest elskede tjenere som Imamer (hvilket betyder sande ledere) og efterfølgere til profeten. Ligeledes profeter skal Imamerne have nogle specifikke egenskaber:

- For det første: De skal optages direkte af Gud.

- For det andet: De skal være ufejlbare. Dette betyder, at de aldrig begår en synd, en fejl eller en fejl.

- For det tredje: De skal være de mest kloge, kyndige og mest etiske af folket.

- Fjerde: De skal have evnen til at udføre mirakler.

Profeten Muhammad (PBUH) vurderer ved flere lejligheder i løbet af sin levetid folk fra de tolv Imamer, der tager lyden efter ham for at demonstrere den rigtige vej til mennesker. Han forklarede, at Imamer har været berettiget af Gud til værge for mennesker, så mennesker ikke ville afvige fra den rigtige vej. Den, der handler dårligt over for dem og ikke lytter til deres råd, er således som at stå imod godheden og dermed Gud. For at hjælpe folk med at identificere Imamer, gav Profeten Muhammad (PBUH) nogle oplysninger om hver Imam til folket, såsom deres navne i rækkefølge.

Lad mig skrive navnene på alle tolv imamer på tavlen, så enhver, der ikke allerede kender deres navne i rækkefølge, kan lære dem nu:

- Først: Imam Ali, Amir al-Mu'minin (AS)

- Andet: Imam Hassan, al-Mujtaba (AS)

- Tredje: Imam Hussain, Sayyid ash-Shuhada (AS)

- Fjerde: Imam Ali, Zeyn al-Abedin / Sajjad (AS)

- Femte: Imam Muhammad, al-Baqir (AS)

- Sjette: Imam Ja'far, as-Sadiq (AS)

- Syvende: Imam Musa, al-Kadhim (AS)

- Ottende: Imam Ali, ar-Rida (AS)

- Niende: Imam Muhammad, at-Taqi (AS)

- Tiende: Imam Ali, al-Naqi / al-Hadi (AS)

- Ellevte: Imam Hassan, al-Askari (AS)

- Tolvte: Imam Muhammad, al-Mahdi (AS)

Da mange af imamerne har det samme fornavn, som Ali eller Muhammad, kan du huske dem baseret på deres titler. For eksempel kan vi kalde den ottende imam: Imam Rida (AS).

Mine kære børn, vi kan også kalde de tolv Imamer "A'immah". Dette ord, "A'immah", er flertallet af Imam på arabisk, hvilket betyder de imamer, der er beskrevet ovenfor. Som vi sagde tidligere, var alle tolv imamer de bedste, mest omsorgsfulde, mest venlige, de klogeste og mest kyndige af mennesker. Imamerne er mere empatiske end nogen far og venligere end nogen mor.

De elsker os, og vi er nødt til at følge dem; dvs. som vores omsorgsfulde Profet rådede sine tilhængere til at gøre det. Vi bør forsøge at undgå dårlig opførsel og handlinger, der ville gøre imamerne ked af det.

Ok, lad os nu gennemgå Imamerne endnu en gang, så vi kan lære dem godt.

{Denne gang bruger læreren titlerne på imamerne, så det er lettere for børnene at huske. For eksempel vil de bare skrive Imam Sajjad (AS)}

 

Mohammad Foundation

 

Join us