Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

I Allahs navn, den mest gavnlige, den mest barmhjertige

Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

 

Kurset "Usool ad-Deen" er samlet og redigeret af frivillige eksperter og lærere i Mohammad (PBUH) Scientific and Cultural Foundation Office for Kids and Teens (Khaane Koodak va Nojavan in Farsi). Dette kursus er passende for børn i alderen 8-12. Kurset sigter mod at hjælpe de studerende med at få grundlæggende viden om Shia-Islam, herunder tro og doktrin.

   


Lektion 10: Guds budbringere

(Nubuwwah – Del 1) 

Forfatter: Zahra Moradi

Oversat af: Amir Mehdi Mahmoudian Darvishani


   

Instruktiv note: Når vi hører Profeten Muhammads navn (PBUH), skal vi recitere en Salawat for at være taknemmelig for alle de bestræbelser, han har gjort for vores vejledning.

   

Indhold:

I de seneste sessioner diskuterede vi Usool ad-Deen (Religionens rødder). Hvor mange principper for religion er der?

Godt arbejde! Der er fem: Tawhid , Adalah, Nubuwwah, Imamah, Qiyamah

Hvad betyder "Usool ad-Deen"?

Korrekt! De er rødder til religion.

Hvorfor kalder vi dem rødder for religionen?

Ja, godt arbejde! Fordi de er meget vigtige. Hvis vi betragter islamreligionen som et træ, der har rødder, grene og frugter, ville disse principper være rødderne til det træ. Dette betyder, at hvis nogen ikke tror på dem eller har en mangelfuld tro på en af ​​dem, er det som om rødderne på hans / hendes religionstræ er blevet tørret. Derfor vil grenene og frugterne på dette træ tørre og visne væk meget snart.

Hvor mange af disse fem principper har vi talt om?

To af dem: Tawhid og Adalah.

Tawhid betyder, at vores Skaber er en, og at der ikke er nogen person eller ting, der ligner ham.

Adalah betyder, at Gud ikke undertrykker nogen.

I denne session vil vi tale om det tredje princip om religion; det er Nubuwwah. Nubuwwah betyder at tro, at Gud, den mest venlige, har sendt sine bedste og mest medfølende tjenere som profeter til vejledning af mennesker. Muslimer accepterer alle Guds profeter og respekterer dem alle.

Det er værd at huske den session, hvor vi beskrev Gud som meget venlig og rent som os. Som du måske husker, forklarede vi, at Gud ikke ønsker noget snarere godhed for os. På grund af denne venlighed og for at kunne nå os lykke har han forberedt os en køreplan og plan for vores livsrejse. Børn, er du enig i at ingen bedre ved end Gud hvad der er godt og hvad der er dårligt for os, eller hvad gavner eller skader os? Selvfølgelig ved Gud, der har skabt os bedre. Der er derfor ingen måde og planlægning for os bedre end hvad Gud har vist os.

Planen og køreplanen for livet, som Gud har introduceret til mennesket, er kendt som ”religion”.

Religion eller køreplanen for at leve ser på mange forskellige problemer i livet. Den indeholder mange bør og burde ikke, skal og skal ikke, og har idé til forskellige emner og mange forhold, som mennesket kan stå over for under sin livsrejse. Det begrænser sig ikke til større emner, men dækker snarere alle aspekter af livet for at beskytte mennesker mod fejl og glider. For eksempel har Islam mening om spiseadfærd, hvad der er godt eller dårligt for os. Det fortæller os endda, hvordan vi skal sove. For eksempel skal vi ikke sove med fuld mave, og vi skal generelt ikke sove på vores mave. Det rådgiver os, hvad vi skal gøre, inden vi sover og når vi vågner op. Det fortæller os, hvordan vi skal tale, hvad vi skal og ikke bør sige. Hvordan man opfører sig med vores venner, ældste eller naboer. Et andet eksempel er religion, der dækker vores opførsel med dyr og planter.

En af profeternes opgaver var at på vegne af Gud introducere folk køreplan for livet. Den køreplan kaldes religion.

Hvilken af ​​jer kender nu navnet på den første profet?

Godt arbejde! Profeten Adam (AS).

Folk i enhver æra havde deres egen profet. Gud er den mest venlige og har sendt 124.000 medfølende profeter til vejledning og lykke for mennesket. Gud sendte adskillige profeter for at transkribere, forklare og minde Guds budskaber til mennesker.

Hvordan kunne folk være sikre på, at nogen, der har hævdet at være en profet, er blevet sendt af Gud i virkeligheden? Der er et par forskellige måder.

For det første skal folk være opmærksomme på, hvad den person siger og inviterer til. Hvis denne person tilskynder til urimelige ting og usandhed, kan folk finde ud af at personen ikke kunne vælges af Gud som profet, og hans påstand er ikke sand. En anden nøgle er, at profeter spurgte folk uden omkostninger til gengæld for deres profet. Hvis nogen bad folk om at gøre noget til sin egen fordel, såsom at give ham penge eller udføre hans personlige opgaver / kommandoer, tydeliggør det, at han var en bedrager, der havde til formål at bedrage folk.

Den anden måde var, at virkelige profeter ved Guds kraft kunne gøre specielle ting som et tegn, som det var umuligt for andre mennesker at gøre. Tilfælde bringer de døde tilbage til livet eller åbner en tør sti ved at opdele havet. Denne slags ting kaldes "mirakler". Mirakler er tegn på Guds magt og profeternes sandhed. Profeterne var alle fremragende mennesker for ærlighed allerede før deres profet. Gud gav profeter mirakler for at fjerne enhver tvivl fra folks hjerte, der tyder på, at de blev sendt af Gud for at overbringe Guds budskaber.

Kan du sige navnene på nogle få af Guds profeter?

Godt arbejde! Fremragende!

Hvem ved nu, hvad den sidste profet hedder?

Meget godt! Profeten Muhammad (PBUH).

{På dette tidspunkt siger læreren en Salawat, så børnene slutter sig til ham / hende.}

Profeten Muhammad (PBUH) var den sidste profet sendt af Gud. Med sin profetisering blev Guds religion fuldstændig; det betyder, at detaljer i køreplanen for menneskeliv, som Gud har bestemt, blev leveret til mennesker. Alle muslimer elsker Profeten Muhammad (PBUH) og er taknemmelige for ham for hans hårde arbejde for at lede mennesket til den rigtige vej. Profeten arbejdede hårdt for at vise folk den rigtige livsvej trods nogle ubehagelige tilbagemeldinger og vanskelige omstændigheder. For at guide folk stod han over for mange udfordringer. Han og hans tilhængere blev forfulgt på mange måder såsom sanktioner og drabstrusler. På trods af vanskelige forhold opfordrede han altid folk med smil og venlighed til at gøre gode gerninger og undgå dårlige handlinger. Han har forklaret, at folket tilbeder Gud, som er den ene, snarere end at tilbede materialer som sten og træ eller at tro på flere guder. Han opfordrer folk til at være sandfærdige, hjælpsomme og velopdragne, være søde over for børn, respektere dine forældre, være venlige over for kvinder, tage sig af naturen inklusive træer, overveje hygiejne og mange andre gode gerninger. Han råder folk kraftigt til at undgå at irritere eller skade hinanden, kalde hinanden ved dårlige ord, fortælle løgn og mange andre dårlige gerninger.

Men nogle mennesker kunne ikke lide hans måde. De havde undertrykt mennesker, ønskede at mobbe og bedrage andre, styrke enkeltpersoner, ignorere andres ret til at leve godt, skade den, de ikke kunne lide, stjæle eller tage med magt, hvad de måtte lide af andre. Men Profeten Muhammad (PBUH) var uenig i dem.

Profeten dedikerede hele sit liv, rigdom, ejendele og endda sine kære for menneskehedens menneskehed. Dette er grunden til, at når vi hører hans navn, sender vi en Salawat for at vise, hvor meget vi elsker ham og er taknemmelige for hans hårde arbejde. En Salawat betyder, at vi beder Gud om at gøre profetens status i himlen større og større.

Nu mine kære børn, lad vores kære Profet takke for hans indsats for os ved at sende et højt Salawat : Allahumma salli 'ala Muhammadin wa aali Muhammad.

Godt arbejde!

Lad os huske, at fra nu af, når vi hører Profeten Muhammad (PBUH), skulle vi sende en Salawat .

 

Mohammad Foundation

 

Join us