Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

I Allahs navn, den mest gavnlige, den mest barmhjertige

Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

 

Kurset "Usool ad-Deen" er samlet og redigeret af frivillige eksperter og lærere i Mohammad (PBUH) Scientific and Cultural Foundation Office for Kids and Teens (Khaane Koodak va Nojavan in Farsi). Dette kursus er passende for børn i alderen 8-12. Kurset sigter mod at hjælpe de studerende med at få grundlæggende viden om Shia-Islam, herunder tro og doktrin.

   


Lektion 9: Nåde eller pligt?

(Adalah – Del 4) 

Forfatter: Zahra Moradi

Oversat af: Amir Mehdi Mahmoudian Darvishani


      

Instruktiv note: Guds forhold til sine tjenere er baseret på princippet om hans nåde. Han skylder os hverken noget eller har pligt til at give os noget. Enhver velsignelse, som vi har fra ham, stammer fra hans barmhjertighed.  

     

Indhold:

I løbet af de sidste par sessioner diskuterede vi Guds retfærdighed, og at han ikke er en undertrykker. Allah undertrykker ikke nogen. Han ønsker intet andet end godhed og velsignelse for sine tjenere. Enhver form for lidelse, som vi skal gennemgå, eller uønskede begivenheder, som vi oplever, stammer fra et af følgende scenarier:

- En uønsket begivenhed kan indeholde en velsignelse, som vi ikke er opmærksomme på. Som mennesker med begrænset viden ved vi ikke, hvad de fremtidige konsekvenser en begivenhed eller omstændighed indeholder, hvad enten det virker heldigt eller uheldigt på det tidspunkt.

- Desuden er uønskede begivenheder og lidelse resultatet af menneskers fejl og ukloge handlinger. Disse uønskede begivenheder kan ikke tolkes som undertrykkelse fra Gud.

Dette rejser følgende spørgsmål: Er det rimeligt, at der er ulighed blandt mennesker, såsom sygdomme eller handicap, som nogen er født med? For eksempel kan en person blive født blind og en anden sund og sund. Eller fra et andet perspektiv vokser nogle børn op under dårlige forhold, såsom at være forældreløse. Samtidig nyder andre børn at bo i kærlige familier, der støtter dem.

For at besvare dette spørgsmål, lad os tænke over følgende scenarie: Forestil dig. at en af ​​dine venner havde en smuk kuglepen og derefter gav den til dig at bruge. Var dette noget, der var deres pligt? Var de nødt til at give det? Eller gav de det som en nådeshandling af venlighed? Uden tvivl var deres handling ude af nåde. Når vi siger ”nåde”, mener vi at gøre noget for andre af venlighed og venlighed, ikke fordi vi er nødt til det.

Lad os nu tænke på den anden mulighed. Hvad hvis din ven ikke var villig til at gøre denne tjeneste? Kunne de nægte at give dig kuglepennen? Selvfølgelig kunne de. De ejer kuglepennen. Det er deres tilhørsforhold, og de har ret til at gøre, hvad de vil med det.

I dette andet tilfælde, ville du have nogen ret til at blive ked af dette? Ville det være okay at begynde at kæmpe og klage, fordi de ikke giver sin markør til dig? Absolut ikke! Vores ven skylder os intet. Husk, at kuglepennen er din vens ejendom. De har ret til ikke at dele det.

Hvad nu hvis din ven besluttede at give den samme kuglepen til en anden af ​​dine klassekammerater? Er vi i stand til at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor de tillod en anden at låne det, men ikke os? Igen ville svaret være "nej". Hvorfor? Simpelthen fordi det er deres ejendom. De har ret til at kuglepennen til en person og ikke til en anden. Vi er ikke i stand til at klage på nogen måde over, hvem de beslutter at lade sin kuglepen låne, og hvem de ikke gør.

Er du enig?

Fortæl mig nu, om Allah giver os alle disse talrige ud af hans pligt eller af hans nåde?

Er han nødt til at velsigne os? Skylder han os noget? Selvfølgelig ikke. Enhver velsignelse, der gives os, er udelukkende på grund af hans barmhjertighed og gunst over os. Kunne Gud give nogle ting til nogle mennesker og ikke andre? Absolut, det kunne han.

Så enhver velsignelse, som Allah har givet os, kommer fra hans barmhjertighed. På den anden side, hvis han af en eller anden grund ikke har givet os noget, betyder det ikke, at Gud har undertrykt os. Gud er ikke forpligtet til at se positivt på os. Guds gaver er fra hans nåde. Dette giver os ikke plads til at klage over, hvilke velsignelser Gud giver hvilke mennesker. Ting, der gives af Guds nåde, gives af hans gunst, og der er således ingen omkostninger ved at modtage dem, og der er intet ejerskab fra vores side over dem.

Lad os nu gennemgå vores oprindelige spørgsmål: "Er det retfærdigt, at en person er født blind og en anden person ser? Er det retfærdigt, at nogle børn er født som forældreløse, og andre er født i kærlige familier?"

Svaret på dette spørgsmål kommer fra det, vi diskuterede om barmhjertighed og pligt.

Alle gode ting, vi besidder, såsom vores sunde krop, venlige forældre, talenter og godt udseende er velsignelser. Og enhver velsignelse, som Gud giver sine tjenere, kommer fra hans barmhjertighed og venlighed. Hvis der af en eller anden grund ikke gives en tjener visse velsignelser, er de ikke blevet undertrykt. Dette er den samme situation som eksemplet på den ven, der kan vælge, om de vil dele deres markør, som vi gav tidligere. Selv hvis Allah ikke gav os nogen velsignelse, ville vi stadig ikke have nogen ret til at klage. Det er selvfølgelig ikke vores situation! Gud har allerede givet os for mange velsignelser til ikke engang at tælle.

Mine kære børn, Gud er mere venlig, end du endda kan forestille dig. Nogle gange udsætter Gud det, vi beder ham om. Selvom han foretrak at ikke give os en bestemt velsignelse, som vi ønsker, vil han kompensere os senere. Gud kompenserer os for al vores lidelse. Hvis vi kræver en velsignelse fra Gud, og at han ikke giver os i dette liv, vil han til gengæld give os meget mere velsignelser i den næste verden. På grund af dette, efter at mange af Guds tjenere dør, ønsker de, at deres bønner ikke var blevet accepteret af Allah i denne verden, så de kunne blive kompenseret med større og bedre velsignelser i den næste verden.

Disse velsignelser er ikke en pligt for Allahs. Han skylder os ikke noget sådant, at han har brug for at kompensere os for det, vi ikke modtager. Imidlertid giver han os stadig kompensation for det, vi ikke fik ud af hans venlighed.

Et andet vigtigt punkt at være opmærksom på er, at Guds forventninger fra hver enkelt person er baseret på deres unikke situation og de muligheder, de får, herunder deres velsignelser. Lad mig give et eksempel. Forestil dig to børn, der er i samme alder. Den først er sundt og rask og bor hos sine forældre. I modsætning hertil har det andet barn mistet sine forældre, det ene øje og den ene hånd i en frygtelig ulykke og bor hos sine gamle bedsteforældre. Hvilke af dem forventer du at kunne studere bedre? Korrekt! Den der er sund og har flere velsignelser. Hvis du nu var deres lærer, hvilken elev ville du forvente at få bedre karakterer på deres eksamener? Hvilken ville du være mildere over for?

Kære børn, Allah forventer, at vi gør flere gode gerninger, hvis vi har givet flere velsignelser. Enhver person, der har flere velsignelser end os, skal også tage en hårdere eksamen og opnå højere karakterer end os i at gøre gode gerninger. Samtidig får enkeltpersoner indrømmelser og fleksibilitet baseret på hvad de lider af eller de velsignelser, de blev frataget.

I dag lærte vi, at enhver velsignelse, vi har, kommer fra Allahs barmhjertighed og venlighed og ikke fra nogen forpligtelse over for os. Han kunne let ikke have givet dem til os. Dette betragtes ikke som uagtsomhed eller uretfærdighed fra ham. Dette betyder, at det ville være meget uhøfligt af os at tro, at han skylder os noget, eller narre ved ham om, hvorfor han har velsignet en anden person, men ikke os.

Selvom alt, hvad vi har modtaget fra Gud, er ude af hans barmhjertighed, er han stadig så venlig, at han kompenserer os for det, vi bad om ham, men ikke modtog. Han vil give os så mange velsignelser i den næste verden til gengæld for alle vores smerter og uaccepterede anmodninger i denne verden.

Det er værd at huske, at Allahs forventninger til hver person afhænger af mængden af ​​velsignelser, de har fået. Jo flere velsignelser du modtager, jo flere gode gerninger har du brug for for at få hans tilfredshed.

 

Mohammad Foundation

 

Join us