Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

I Allahs navn, den mest gavnlige, den mest barmhjertige

Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

 

Kurset "Usool ad-Deen" er samlet og redigeret af frivillige eksperter og lærere i Mohammad (PBUH) Scientific and Cultural Foundation Office for Kids and Teens (Khaane Koodak va Nojavan in Farsi). Dette kursus er passende for børn i alderen 8-12. Kurset sigter mod at hjælpe de studerende med at få grundlæggende viden om Shia-Islam, herunder tro og doktrin.

   


Lektion 16: Fejringen af at være muslim

(Gennemgang af Usool ad-Deen) 

Forfatter: Zahra Moradi

Oversat af: Amir Mehdi Mahmoudian Darvishani


  

Instruktiv note:  Gennemgang af vigtigheden af ​​og troen på religionens principper

   

Indhold:

{Hvis det er muligt, afsæt mere tid til denne lektion og forbered en kage med en relevant topping som "Fejringen af ​​at være muslim". Ellers skal du forberede chokolade eller småkager og distribuere dem blandt de studerende til at gennemføre dette kursus og blive fortrolige med principperne for religion.}

I dag skal vi fejre! En fest for at kende principperne for vores smukke religion! Kan du huske, da vi sagde, at Islam er som et træ? Og at ligesom et træ er afhængig af dets rødder, er vores religion helt afhængig af dets rødder, som er Islams principper. Kan du huske, hvad rødderne til Isams træ er?

Store! De er: Tawhid, Adalah, Nubuwwah, Imamah og Qiyamah.

En person kan betragtes som en sand muslim efter dybt at have troet på disse fem principper. I dag afholder vi denne fest, fordi vi kender disse fem principper!

Lad os gennemgå, hvad vi har lært i de seneste sessioner:

Hvad er Islams første princip?

Det er Tawhid. Fremragende mine kære børn!

Tawhid betyder, at vores Skaber, Skaberen af ​​alle skabninger, er Én. Han har ingen partnere. Intet ligner ham på nogen måde. Han er en, og han er helt unik.

Gud har mange forskellige navne, der beskriver hans egenskaber. Den vigtigste af H er navne kaldes "Asma ul-Husna". Disse inkluderer hundrede forskellige navne . I de sidste par sessioner har vi lært nogle af Asma ul-Husna.

Kan nogen huske nogen af ​​disse navne? Et af de navne, vi har lært om, er "Rabb". Rabb betyder den der er vores værge. Den beskriver den, der plejer og opretholder os ved at give os alle former for favoriserer.

Et andet navn er "Samad". Samad betyder den, der er fri for mangler, såsom mangel, handicap, svaghed, sygdom, træthed og død.

"Qadeer" er et andet navn fra Asma ul-Husna. Qadeer betyder den, der er mest dygtig og uendelig stærk. Al kraft kommer fra ham. Intet i verden kan modstå det, han vil.

Endelig var et andet navn, som vi lærte, "Baseer". Navnet betyder den, der er opmærksom på alle ting, selv tankerne i vores hoved.

Lad os gennemgå resten af ​​Islams principper. Kan nogen fortælle mig, hvad det andet princip er?

Fremragende mine kære studerende! Det andet princip i Islam er "Adalah".

Vi lærte, at Allah er retfærdig og ikke undertrykker nogen.

Hvad er det tredje princip?

Godt gået børn! Det er "Nubuwwah".

Gud, den mest venlige, har sendt sine bedste, de mest venlige, klogeste og mest kærlige tjenere som profeter for at lede og bringe lykke til folket. De viste os den rigtige vej til at leve, som Gud havde til hensigt. Den sidste profet var vores kære Profet Muhammad (PBUH), som bragte os Islam.

Hvem ved nu, hvad der er det fjerde princip?

Fremragende mine kære børn! Islam's fjerde princip er "Imamah".

Gud udpegede tolv venlige Imamer til os. Imamerne blev udnævnt efter hinanden til at guide og hjælpe folket med at holde sig på den rette vej efter vores Profet Muhammad (PBUH). Imam i vores æra, Imam Mahdi (må Allah fremskynde sit udseende), er den sidste Imam og er i øjeblikket i en tilstand af Ghaybat. Det betyder, at han bor blandt os, men vi kan ikke genkende ham. Selv hvis vi så ham, ville vi ikke vide, hvem han er. Vi kan forkorte denne periode med Ghaybat ved at gøre gode gerninger og bede fra hjertet om, at han vender tilbage.

Endelig, hvem ved hvad det femte princip er?

Det var korrekt mine kære studerende! Det femte og sidste princip i Islam er "Qiyamah".

Dette princip siger, at der vil være en anden verden efter døden, hvor vi vil blive bedømt for vores gerninger og hvordan vi levede. De mennesker, der følger profeternes og Imams vej, lytter til deres Aql og udfører gode gerninger, vil blive belønnet for deres godhed med himlen. I modsætning hertil vil de, der gjorde onde gerninger, blive straffet for deres handlinger.

Sammenlagt betragtes disse principper som rødderne i vores religion. Hvis en person ikke tror på dem, vil grenene og frugterne af deres religion gradvis forsvinde.

På den anden side, hvis vi tager os godt af rødderne i vores religion, vil vores Islams træ producere smukke frugter. Hvem kan huske, hvad frugterne af Islams træ er?

Nemlig! De er god moral.          Hvem kan give mig nogle eksempler på god moral?

Godt klaret! Ting som ærlighed, venlighed, pålidelighed, at holde de løfter, vi giver, respektere vores forældre og ikke tage andres ejendele uden deres tilladelse.

Hvorfor giver Islams træ kun god frugt, hvis dets rødder er sunde og sunde?

Disse fem principper fortæller os, at Gud altid er opmærksom på vores gerninger og manerer. Han er den mest venlige. Han skabte os og har ikke efterladt os uden vejledning i dette liv. Han har introduceret sin religion, en komplet instruktionsmanual til, hvordan vi kan leve det bedst mulige liv, for os gennem profeterne og imamerne.

I den næste verden vil enhver, der adlyder Gud, profeterne og imamerne blive belønnet. Derimod vil de der adlyder Satan og gør onde gerninger blive straffet. At tro på disse fem principper lærer mig at være opmærksom på min opførsel og fokusere på at gøre gode gerninger.

Hvis nogen ikke tror på Qiyamah, kan der komme mange situationer, der får dem til at undgå at vælge den rigtige ting at gøre. For eksempel, når de er under pres, kan de tænke over for sig selv, hvorfor skulle jeg sætte mig i problemer med at holde mine løfter, fortælle sandheden eller returnere det, jeg har lånt. Hvis livet ender i denne verden, hvorfor skal vi så ikke udnytte det så meget som muligt og maksimere vores nydelse og sjov, selvom det betyder at ignorere andres rettigheder.

Her er et andet eksempel fra Asma ul-Husna. Husk, et af Guds navne er Baseer. Nogle mennesker begår måske forbrydelser, når der ikke er nogen person eller sikkerhedssystem til at stoppe dem. Men selvom ingen nogensinde ser dem, selvom de ikke bliver fanget, vil Gud, Baseer, se dem og vide alt. Denne tro på, at Gud er Baseer, forhindrer os i at gøre onde ting, som at stjæle eller spilde mad, selvom ingen andre ved det.

På den anden side, selvom ingen ser vores gode gerninger, selvom ingen nogensinde ved om dem, vil Gud, der er Baseer, kende og belønne os.

Som du kan se at kende religionens principper og tro på dem vil resultere i, at vi har fremragende opførsel. Disse principper hjælper os med at undgå at fortælle løgne, aldrig mobbe andre, respektere vores forældre, give kærlighed og være venlige over for alle mennesker. Ved at lære om og følge profetens og Imams livsstil kan vi også leve som dem ved at være venlige, ærlige og gøre gode gerninger.

I dag er vores sidste session i denne klasse om religionens principper. Lad os glæde os og fejre, at vi er muslimer. I dag skal vi også lave et smukt håndværk, så vi altid kan huske, hvad vi lærte i denne klasse.

{Håndværket til denne session kan omfatte at lave et træ med 5 rødder. Håndværks fremstillingen skal holdes enkel for børn og kan tilpasses baseret på elevernes aldersgruppe, evner og interesser. Nedenfor er der leveret en skabelon, som er rettet mod et otte år gammelt barn. Ældre studerende kan nyde mere komplekse designs. For eksempel kan børn stikke et træ på klassedøren og skrive "Islam" ned på stammen og angive principperne på dens rødder. Du kan mærke frugterne ved nogle adfærdsmæssige egenskaber som ærlighed, venlighed, tillid, taknemmelighed og respekt.}

children religion principles 16

 

Mohammad Foundation

 

Join us