Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

I Allahs navn, den mest gavnlige, den mest barmhjertige

Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

 

Kurset "Usool ad-Deen" er samlet og redigeret af frivillige eksperter og lærere i Mohammad (PBUH) Scientific and Cultural Foundation Office for Kids and Teens (Khaane Koodak va Nojavan in Farsi). Dette kursus er passende for børn i alderen 8-12. Kurset sigter mod at hjælpe de studerende med at få grundlæggende viden om Shia-Islam, herunder tro og doktrin.

   


Lektion 5: Baseer betyder alt at se og alt opfatter

(Tawhid – Del4) 

Forfatter: Zahra Moradi

Oversat af: Amir Mehdi Mahmoudian Darvishani


   

Instruktiv note: Vær altid opmærksom på, at Allah observerer alt, hvad vi laver, hvad enten det er handlinger eller endda tanker. Derfor er vi nødt til at holde os væk fra alt, hvad der ikke er i harmoni med Allahs vilje.

     

Indhold:

I dag skal vi lære en anden af ​​Asma ul-Hussna: Baseer .

{Læreren skriver ordet "Baseer" på tavlen.}

Det hellige navn Baseer betyder den, der ser alt og alle, mens intet er skjult for ham. Dette betyder ikke, at Allah har bogstavelige øjne og ser på samme måde som os.

Vi mennesker har brug for værktøjer som vores øjne, ører, næse, hænder og fødder for at opfatte verden. Imidlertid er Allah helt anderledes end os. Han er ikke afhængig af værktøjer eller organer til at opfatte verden med. Når vi siger Allah er Baseer, mener vi, at Gud er helt opmærksom på alt. Det er umuligt for noget eller nogen at udføre den mindste handling hemmeligt. Han er opmærksom på alt, hvad vi gør.

Dette minder mig om en gammel historie!

Der var engang for længe siden en lærer, der underviste flere studerende. Selvom alle eleverne var gode børn, var der en bestemt elev ved navn Ibrahim, som læreren ville være mere opmærksom på end de andre. De andre studerende blev jaloux på lærerens særlige opmærksomhed for Ibrahim. En dag besluttede de at tale med deres lærer og spørge ham direkte, hvorfor han kunne lide Ibrahim mere end de andre.

Eleverne spurgte: ”Hvorfor lægger du mere vægt på Ibrahim end os? Hvad er der galt med os?”

Mens han så på de studerende, svarede han: "Mine kære studerende! Jeg elsker jer det samme. Ibrahim har dog en speciel ting, der får mig til at have en særlig respekt for ham."

Eleverne blev overraskede. "Hvad er denne ting?" spurgte de med stor nysgerrighed.

Læreren smilede og lovede dem bare at de snart ville forstå hvad han mente. Den næste dag kom læreren til klasseværelset med en pose fuld af appelsiner. Han gav hver elev en appelsin. Læreren beordrede eleverne,

"Gå og find et sted, hvor ingen kan se dig og skræl din appelsin der. Bring derefter den skrællede appelsin tilbage til skolen i morgen. Glem ikke! Ingen kan se dig, mens du skræller appelsinen. Vær meget forsigtig med hvor du vælger at gøre det".

Eleverne tog begejstrede appelsinerne hjem. Hver studerende forsøgte at finde et hemmeligt sted at skrælle appelsinen, hvor ingen kunne se dem.

Den næste dag bragte hver elev tilbage en skrællet appelsin undtagen Ibrahim!

Ibrahim havde hovedet nede og returnerede sin appelsin uskrællet, ligesom det var dagen før. De andre studerende begyndte at snakke. Læreren kiggede på Ibrahim og spurgte: "Hvorfor skrællede du ikke appelsinen?"

- "Fordi jeg ikke kunne finde et sted, hvor ingen kan se mig." han svarede.

De andre studerende lo.

"Og hvorfor kunne du ikke finde et sted, hvor ingen kan se dig?"

"Jeg prøvede meget hårdt på at finde et sted, hvor ingen kunne se mig. Men uanset hvor jeg gik, var jeg sikker på, at Gud ser mig." Sagde Ibrahim gennem tårer.

Læreren smilede venligt. Han forklarede børnene, at det er derfor, han lægger særlig vægt på Ibrahim. "Jeg respekterer ham særligt, fordi han altid husker, at Gud er overalt."

Mine kære børn! Der er intet sted, hvor Allah ikke vil se os. Allah er overalt og observerer os altid. Han ved alt, hvad vi gør, og endda alt, hvad vi tænker på. Det er derfor, han kaldes Baseer: Han ser alt, hvad vi gør, og bemærker endda vores tanker. Kort sagt, Allah er opmærksom på alt hvad vi gør eller tænker.

Lad os være som Ibrahim. Lad os altid huske, at Allah kan se os, opfatte os og er opmærksom på os. Der vil være nogle gange i vores liv, at ingen anden person vil være sammen med os, ikke engang vores far, mor eller ven. Under sådanne omstændigheder vil Satan forsøge at bedrage os. Han vil forsøge at motivere os til at gøre dårlige ting og fortælle os, at der ikke er nogen der forstyrrer eller bemærker, hvad vi laver. Men Satan lyver! Husk at Allah eksisterer og ser på os, selvom ingen mennesker, som vores far eller mor, er i nærheden. Normalt forhindrer vores forældres tilstedeværelse os i at gøre dårlige ting. Men skal vi ikke skamme os over at gøre dårlige ting, mens vi bliver overvåget af den venligste Gud, som har skabt os og velsignet os med endeløse gaver og muligheder? Selvfølgelig skal vi skamme os.

Mine kære studerende! Forestil dig, at du er i et rum, der filmes af et overvågningskamera. Selvom ingen andre er i rummet, vil du normalt prøve at være på din bedste opførsel.

Hvordan ville du handle, hvis dine forældre, lærere og venner så en live streaming af dit liv, og du vidste det?

{På dette tidspunkt vil de studerende give kommentarer og diskutere forskellige situationer i dette scenarie. Derefter vil læreren spørge:}

Da vi ved, at Allah er Baseer, er det acceptabelt for os at gøre noget, der strider mod Allahs vilje?

{Læreren vil afslutte diskussionen:}

Selvfølgelig ikke! Så lad os være mere forsigtige og undgå at gøre dårlige ting foran Allah.

 

Mohammad Foundation

 

Join us