Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

I Allahs navn, den mest gavnlige, den mest barmhjertige

Usool ad-deen (religionens rødder) for børn

 

Kurset "Usool ad-Deen" er samlet og redigeret af frivillige eksperter og lærere i Mohammad (PBUH) Scientific and Cultural Foundation Office for Kids and Teens (Khaane Koodak va Nojavan in Farsi). Dette kursus er passende for børn i alderen 8-12. Kurset sigter mod at hjælpe de studerende med at få grundlæggende viden om Shia-Islam, herunder tro og doktrin.

   


Lektion 8: Guds fejl eller vores fejl?

(Adalah – Del 3) 

Forfatter: Zahra Moradi

Oversat af: Amir Mehdi Mahmoudian Darvishani


   

Instruktiv note: Giv ikke Gud skylden for menneskers uretfærdige og ukloge opførsel.

     

Indhold:

Indtil nu forklarede vi, at Gud er retfærdig. Han ønsker intet andet end godhed for folket og gør ikke nogen ondt.

Men der er lidelse og uheldige omstændigheder i verden. Så hvor kommer disse fra? De kommer fra en af ​​de to følgende tilfælde:

-    Uheldige omstændigheder, der ser ud til at være dårlige udefra, kunne også have et ukendt positivt aspekt, som kun Gud er opmærksom på. Tænk på eksemplerne, vi talte om den sidste session, som den bil, der ikke tændte, eller de gasventiler, der holdt åbne.

-    En anden sag er ting, der ikke er et resultat af, at Gud ikke kan lide eller såre os (Gud kan ikke lide os eller skade os), men snarere resultater af menneskelige handlinger. Et eksempel er en person, der kører hurtigt og skødesløst. Denne person zig-zags omkring forskellige biler uden hensyn til sikkerhed. For at gøre tingene værre, har han ikke sikkerhedssele på. Som et resultat kan denne person komme i en bilulykke og ikke skade sig selv, men andre uskyldige mennesker. Ville det være fornuftigt for ofrene for denne ulykke at bebrejde Gud og spørge: "Hvorfor gjorde Gud dette mod os?" Var denne bilulykke et resultat af, at Gud ikke kunne lide nogen? Eller var det resultatet af nogens farlige kørsel? Enkelt sagt er Gud ikke hensynsløs. Snarere er folks handlinger det, der medfører katastrofer.

Gud er ikke nådesløs. De fleste personlige katastrofer og uheldige begivenheder er konsekvenser af menneskers tankeløse og dårlige opførsel.

Et andet eksempel er krig. Millioner af uskyldige mennesker er dræbt i krige startet af grusomme personer. De hensynsløse mennesker ødelagde andres liv, dræbte uskyldige og ødelagde hjem. Men er disse et resultat af Guds dårlige vilje over for menneskeheden? Er alle disse katastrofer dikteret af Gud, eller er de konsekvenser af mennesker, der forfølger terrorisme?

Gud er den mest venlige og medfølende. Gud har givet alle Aql og evnen til at vælge deres handlinger. Gud sendte også profeter og ufejlbarlige Imamer for at guide og træne mennesker. Derudover har Gud lovet alle mennesker himlen for gode gerninger og helvede for onde gerninger. På trods af alt dette vælger nogle stadig at være ukloge, handle ondt og drage fordel af andre.

Kan nogle af jer nu give mig nogle andre eksempler på elendige forhold, der er et direkte resultat af menneskelige handlinger? (Nogle gode mulige svar er luftforurening, kræft og andre sygdomme, der udvikler sig som et resultat af en usund livsstil, tørke på grund af misbrug af vandressourcerne, oversvømmelse på grund af at skære træer, tyveri og infantile lidelser udvikler sig fra usikre prænatale forhold.)                          

I dag lærte vi, at roden til meget af lidelsen i verden er menneskers ukloge og uretfærdige beslutninger. Denne lidelse betyder ikke, at Gud er nådesløs over for os. Det skal understreges igen og igen, at Gud ikke er bekymret og ikke ønsker andet end godhed for folket.

{Nogle studerende kan spørge, hvorfor Gud ikke griber direkte ind for at forhindre, at katastrofe sker med os? Hvorfor beskytter han ikke folk mod at blive dræbt eller huse mod at blive ødelagt i en krig? Hvorfor stopper han ikke de grusomme eller ændrer uheldige situationer? Svaret på dette spørgsmål er, at Gud bestemt kunne stoppe alle disse, hvis han ville. Men som en del af Allahs Sunnah (metoden Gud gør ting) gør han normalt ikke. Gud gør ikke tingene rette, så snart nogen gør en dårlig gerning. Snarere har han givet os Aql og evnen til at vælge, hvad vi skal gøre og se konsekvenserne af det. Så vi skal være opmærksomme på vores handlinger. Vores Aql og vejledning fra Profeterne og Imamerne kan hjælpe os med at træffe korrekte valg, der fører os ned på den rigtige vej. Denne rette vej vil give mennesker mulighed for at leve smukkere og mere glade. Omvendt er det, der undgår denne rette vej, som det ukloge, hvad der holder vores verden som uretfærdig, irriterende og mangler retfærdighed.}

 

Mohammad Foundation

 

Join us